Stránky

piatok 2. marca 2012

Ríbezľový koláč

Cesto:
  • 5 žĺtkov
  • 150 g Hery alebo masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilka
  • 1 dl mlieka
  • 270 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
Bielková pena:
  • 5 bielok
  • 270 g práškového cukru
  • mandľové lupienky
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a Herou do penista a pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto pomúčenými pstami roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech a poukladáme na neho ríbezle. Na záver na ovocie vylejeme tuhý bielkový sneh a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 minút.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára